Cara daftar uber September 2016

uber-pic

Pernah dengar atau baca benda ni tak?

“Daftar la Uber”

“Hantar SMS ‘UBER’ ke 6666 untuk daftar”

“Anda ingin buat income yang lumayan dengan kereta anda, daftar la dengan Uber.”

 Merata-rata kita dengar tentang Uber ni, dekat radio, facebook, google, instagram, dan banyak lagi. Semua media Uber sapu untuk cari driver baru sebab demand tinggi. Meh nak story apa benda Uber ni kalau korang tak tau lagi.


gambar-iklan-daftar-uber


Uber ni sama macam teksi je, tapi yang lainnya teksi kau kena tunggu kat tepi jalan. Uber kau tekan-tekan kat fon dah dapat booking. Paling lama tunggu driver uber pon 15 minit. Tapi selalunya 5 minit dah sampai. Tunggu je kat rumah ke kat office ke kt dalam tandas ke, asal ada uber driver berdekatan mesti boleh sampai cepat. Owh lupa pulak bagi tau, bila download app uber nanti, korang boleh tau driver yang berdekatan dekat mana dan berapa minit boleh sampai. Bukan tu je, korang boleh letak alamat destinasi dan anggaran harga tambang berapa. Tak ke memudahkan hidup tu.

Masa korang book uber driver, korang boleh pilih nak bayar credit card atau cash. Kalau credit card, korang kena key in awal-awal dulu la detail dalam app tu. Bila naik Uber nanti, dah tak payah bayar apa-apa. Uber akan hantar email bill berapa dan charge credit card amount tu. Acah-acah macam naik free la sebab tak bayarkan.. haha. Kalau pilih option cash, nanti dah sampai driver akan swipe dekat fon die and amount akan keluar. Driver memang tak boleh nak adjust-adjust amount ni, semua sistem uber dah calculate. *Check dulu anggaran tambang berapa sebelum book sebab uber nie kadang-kadang ade time die boleh mahal sebab driver tak cukup dan demand tinggi. So berhati-hati la.

 

Okay nak cerita pasal testimoni saya sendiri pulak sebagai pemandu Uber. Bawah ni hasil seminggu kerja, total 24 jam kerja dan dalam 3 hari. Tengok la sendiri.

screenshot-2016-09-25-16-50-55

Payment statement mingguan dari pihak Uber kepada driver.

photo-sep-25-18-53-49

Print screen income driver uber untuk seminggu

Macam mana boleh dapat macam ni eh?

  • Uber adalah syarikat yang unik. Cara pembayaran kepada pemandu uber adalah pada setiap minggu dan income driver bukan bergantung kepada tambang semata-mata.

  • Income uber driver boleh datang dari 1.Tambang 2.Bonus/Promosi 3.Referral.

  • Sebab bonus/promosi ni la saya boleh dapat amount yang banyak. Bonus ni adalah random dan berubah-berubah. So kena alert dengan email dan sms dari uber. Okay takat tu je, nanti kita cerita cara-cara nak maximizekan income dengan uber dalam blog lain.


daftar-grab


Nak daftar uber macam mana?

Terus terang saya bagi tau, once bila dah daftar uber, korang tak boleh lagi nak pandang ke belakang, korang kena terima nasib yang korang akan dapat extra income minggu-minggu. Tapi kena rajin jugak la. hehe.

Just nak inform, bila register uber, korang tiada terikat dengan kontrak atau pon perjanjian yang korang kena kerja dengan dia untuk sesuatu tempoh masa. Uber driver ni adalah “independent contractor” atau pon macam businessman. Bila kerja ada duit, tak kerja, kirim salam la labu..

Syarat-syarat nak jadi uber driver:

  • umur 21 tahun dan keatas

  • ada lesen penuh (P tidak diterima)

  • Insuran kereta kena ada nama anda (Tak kesah kalau kereta nama isteri)

  • kereta 4 pintu (5 seater dan keatas)

  • Kereta tahun 2008 dan keatas

  • ade smartphone

Kalau semua lulus, sila hantarkan detail anda ke Whatsapp +6011-28607220

Detail yang diperlukan:

Nama penuh:

Email:

No handphone:

Kawasan drive:

 

Lepas hantar detail sila tunggu reply dari saya, saya akan bagi password dan username untuk proceed dengan pendaftaran. Sebarang pertanyaan sila comment di bawah. Comment yang baik-baik sahaja saya akan jawab, yang jahat saya hide. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.